Current Affairs

IMPORTANT Tit-Bits

1. World Hindu Congress 2018 to be held at??
Ans : CHICAGO (america)

2. Public Accounts Committee (PAC) chairman is??
Ans: MALLIKARJUN KARGE

3. “Ayushnam Bharat” program was started by PM Modi at which place??
Ans: BIJAPUR (Chattisgarh)

4. In which state’s administrative service exam 2018 “Bhagavath Geetha”is made a part of the syllabus??
Ans: RAJASTHAN

5. Which country stood in first rank in green house gases release in world??
Ans:: CHINA

6. Which country’s army office is called “PENTAGON”??
Ans: AMERICA

7. India’s first Blind school was started at??
Ans:: AMRITSAR

8. New Ambassador of Central Election Commission??
Ans: RAHUL DRAVID

9. An international summit named “Happy Cities” held at??
Ans: AMARAVATHI

10. Name of India’s super computer is??
Ans: PRATHYUSH

11. Only Indian M.P who was invited for Donald Trump feast for 130 countries??
Ans:SRI RAMULU( Ballari constituency)

1. Which country launched New satellite to monitor air pollution??
Ans: CHINA

2. Person who climbed Everest without oxygen??
Ans: PUDHORJI

3. Who won the “Chief Minister of the year ” award in 52nd Scotch summit 2018??
Ans : VASUNDHARA RAJE (Rajasthan C.M)

4. First Indian Transgender who is nominated as operation theatre technician??
Ans:: ZIA DAS

5. Huge silent Yoga class on 4th International Yoga day celebrated at??
Ans: AHMEDABAD

6. India-South Africa business summit held at??
Ans:JOHANNESBERG(South Africa)

7. Malaysia new Prime Minister??
Ans: MAHATHEER BIN MOHAMMED (Oldest P.M in world with 92 years)

8. Central Industrial Security Force(CISF) new Director General is??
Ans: RAJESH RANJAN

9. Rank of India in Economy Free Index is??
Ans: 130th rank

10. Rank of India in Press Free Index??
Ans: 138th rank